Ekonomi

Çukurova Bölge Havalimanı yakın zamanda tarifeli uçuşlara açılacaktır.

İncil Demir

Nebati yaptığı konuşmada, Çukurova Bölge Havalimanı’nda ilk test uçuşlarının gerçekleştirildiğini, yakın zamanda havalimanının tarifeli uçuşlara açılacağını belirtti. 53 kilometre uzunluğundaki Çeşmeli, Kızkalesi, Taşucu Otoyolu’nun yapım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Nebati, Mersin Limanı’nın büyütülmesi ve büyütülmesi için çalışmaların yakında başlayacağını söyledi.

Uluslararası Mersin Konteyner Limanı Projesi kapsamında fiziki modelleme, kapasite ve kaynak değerleme ve fizibilite çalışmalarına devam ettiklerini belirten Nebati, “Mersin Limanı ve Çukurova ile entegre olacak Mersin Lojistik Merkezi Projesini de hayata geçireceğiz. Bölgesel Hava Limanı. Akkuyu’daki nükleer santralimiz sayesinde ülkemizi hep birlikte nükleer enerjiye sahip ülkeler ligine çıkardık. Nükleer santral kavşağında bağlantı yolu ve üst geçidi tamamladık. Akdeniz sahil yolu ile Aydıncık Gözne arasında toplam 5,6 kilometrelik yolu üzeri viyadük ile tamamlamış bulunuyoruz.”

3 barajın ülke ekonomisine katkısı yaklaşık 2,2 milyar TL

Nebati, Fazilet ve çevre bölgelerin tarımsal faaliyetlerine değerli katkılar sağlayacak olan Sorgun Barajı, Tarsus’ta Pamukluk Barajı ve Silifke’de Aksıfat Barajı’nın da inşaatını tamamladıklarını kaydetti. Nebati, “Bu 3 barajın ülke ekonomisine katkısı yaklaşık 2.2 milyar TL ve toplam sulanacak alan 350 bin dekar. Baraj olan Kargıcak Göleti’nin ödenek sorununu da çözdük. 120 milyon TL maliyetle yaptığımız Güzelyalı Göleti ile yaklaşık 500 futbol sahası büyüklüğünde 3 bin 460 dönüm arazi sulanıyor. Tarımsal sulamaya yüzde 50 takviye sağlama kararı aldık. Limon üreticilerimize verdiğimiz bazları artırdık.

Mersin-Kıbrıs yarı yolu ulaşımı kolaylaştırıldı

Ada 74 isimli vapuru denize indirdiklerini söyleyen Nuredin Nebati, Kıbrıs ile Mersin arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak için değerli bir adım attıklarını ifade etti. Nureddin Nebati sözlerine şöyle devam etti: “Abdulhamit Han Sondaj Gemimiz Mersin’de çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Tarsus turizm yolunu da tamamlıyoruz. Silifke’de liman kale tünel çalışmasını da tamamladık. Yakında faaliyete geçireceğiz. .”

Mersin, Adana ve Gaziantep ortası 2 saate düşecek.

2024 yılı sonunda tamamlanması planlanan hızlı trenle Mersin, Adana ve Gaziantep arasının 2 saat 15 dakikaya düşeceğini belirten Nebati, projeler için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile onay süreçlerini tamamladıklarını bildirdi. yaklaşık maliyeti 280 milyon TL. Nebati konuşmasını şöyle sürdürdü: “Okullar için ilk etapta talep edilen 79 milyon TL’lik ödeneğin de gönderilmesini sağladık. Mersin’de organik tarım faaliyetlerini destekleyeceğiz. Geçen hafta Mersin’de yaşanan sel felaketinin mağdurlarıyla konuştuk.

Kayıp tespit tutanakları doğrultusunda 75 konutun mal kaybı olan 1 milyon 250 bin TL’lik tazminatın ivedilikle ödenmesine karar verildi. Hasarlı evlerde oturan vatandaşlara 10 milyon TL aktardık, iş yeri ve araçlar için 20 milyon TL talep ettik. 531 çiftçimizin arazisinde 188 milyon TL kayıp tespit edildi, çalışmalar hızla devam ediyor. Her zaman Mersin halkının yanında olmaya ve gerekli tüm altyapıyı sağlamaya devam edeceğiz.”

baliseyhhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu